Loạn giá giống cây sung Mỹ

Thứ 7, ngày 18/07/2015 21:53:15
Quả sung Mỹ có công dụng tốt cho sức khỏe, không ít người săn tìm cây giống về trồng với giá có khi lên đến vài trăm nghìn đồng một cây.
Vài năm trước, được người quen tặng một số cành về trồng thử, đến nay, anh Nguyễn Ngọc Khuyến (quận 12, TP HCM) đã ươm được vài trăm giống cây sung Mỹ.
Vốn là cây ôn đới, sung Mỹ (sung ngọt) có thể cao đến 6m, là loại cây ôn đới, lá to có 3 hoặc 5 thùy. Quả chín có vị ngọt thanh. Nếu như ở Mỹ mỗi năm chỉ có một vụ thu hoạch, khi trồng tại Việt Nam, điều làm anh Khuyến bất ngờ là loại cây ôn đới này có thể ra quả quanh năm, cho thu hoạch sau vài tháng.

Cây sung Mỹ,sung ngọt,cây sung ngọt,cây sung,giá cây sung Mỹ,tác dụng của quả sung Mỹ,công dụng của quả sung Mỹ
Một cây giống sung Mỹ đang có nhiều mức giá bán khác nhau trên thị trường. Ảnh: N.K

Gần đây, rất nhiều người từ các địa phương khác gọi điện hỏi mua. Không ít người từ các tỉnh phía Bắc cũng lặn lội tìm vào tận nhà để tham quan và đặt hàng. "Giá thị trường mình không rành nên chỉ lấy vài chục ngàn đồng một cây để họ thoải mái", anh Khuyến cho hay.

Anh cho biết khách hàng mua cây có người về trồng làm cảnh, nhưng không ít người đang muốn thử nghiệm để làm trang trại thu hoạch quả chế biến thành mứt, siro, ngâm rượu để bán ra thị trường.  Lý giải về nhu cầu tìm mua giống cây này, theo anh Khuyến, có thể do cây trồng mới nên lạ, quả ăn ngon, lại đang được quảng cáo có tác dụng tốt cho sức khỏe nên nhiều người tò mò.

Hiện, anh Khuyến đang ươm một lứa giống mới, khoảng 2 tháng nữa có thể cung cấp ra thị trường. "Mình chỉ cung cấp giống cho những người yêu thích cây trồng. Còn việc loại cây này có được đưa vào quy hoạch cây công nghiệp của Việt Nam hay không là việc của các nhà quản lý. Nhưng bước đầu cho thấy sung Mỹ khá phù hợp với điều kiện tự nhiên của nước mình", anh nói.

Một lần tình cờ lên mạng, anh Vương Văn Thành (quận Tân Bình) thấy nhiều người hỏi tìm mua cây sung Mỹ. Sẵn tại vườn nhà có khoảng hơn 10 cây, anh rao bán với giá 300.000 đồng một cây. "Tôi cũng không rõ họ cần mua về làm gì, nhưng thấy rất nhiều người hỏi nên bán. Thậm chí có người sẵn sàng trả 500.000 đồng để mua cây 2 năm tuổi. Do thị trường có nhu cầu, nên tôi cũng tính nhân rộng số lượng cây này thời gian tới", vị này cho hay.

Tại một số diễn đàn về nông nghiệp, cây sung Mỹ là một trong những topic thu hút sự quan tâm của nhiều thành viên. Ngoài việc trao đổi kinh nghiệm trồng và chăm sóc, không ít thành viên đang giao dịch giống loại cây này với giá dao động 50.000-100.000 đồng một cây.

Nickname Liennt không giấu diếm kế hoạch làm giàu từ loại cây này. Thành viên này cho biết qua tìm hiểu loại cây này mỗi năm cho ra 2 đợt quả. Một cây to sản lượng có thể trên dưới cả chục tấn quả trong một năm. Khi quả chín không cần chế biến chỉ cần phơi hoặc sấy khô, đóng gói đã có thể bán.

"Chắc chắn thời gian tới nhu cầu về trái sung rất lớn vì tốt cho sức khỏe. Mình đang tính trồng thử khoảng trăm cây xem thế nào. Nếu chưa thể làm giống cây thì có thể sấy quả để bán", chị chia sẻ. Song, điều chị băn khoăn là trên thị trường chưa có cơ sở nào sản xuất giống quy mô lớn. Nếu mua lẻ thì mỗi nơi mỗi giá nên khá đắt.

Cây sung Mỹ,sung ngọt,cây sung ngọt,cây sung,giá cây sung Mỹ,tác dụng của quả sung Mỹ,công dụng của quả sung Mỹ
Do tốt cho sức khỏe nên sung Mỹ sấy đang được bán với giá khá đắt.

Không chỉ giống cây được săn lùng, sản phẩm trái sung Mỹ sấy nhập khẩu bán online cũng khá đắt khách dù có nhiều mức giá khác nhau. Theo một nhân viên bán hàng tại một web chuyên bán các loại hạt nhập khẩu, nếu như trước đây mặt hàng này chủ yếu cung cấp cho các khách sạn, hiệu thuốc Đông y, thì thời gian gần đây đơn hàng từ khách lẻ cũng tăng đột biến.

“Có ngày mình nhận order cả vài chục kg”, anh cho biết. Do vậy, thay vì nhận đơn mới lấy hàng thì nay, địa chỉ này luôn có sẵn hàng để bán và giao hàng toàn quốc. Giá bán một kg sung Mỹ tại đây được bán với giá 600.000 đồng.

Cùng trọng lượng một kg, trong khi đó, tại một số địa chỉ khác, giá bán lại dao động từ 480.000-530.000 đồng. Theo các nhân viên tư vấn, nếu như quả sung ta kích thước nhỏ và có vị chát thì sung Mỹ khá to, có vị ngọt bùi. Thành phần quả nhiều có nhiều chất dinh dưỡng tốt cho sức khỏe nên ngoài sử dụng, khách hàng đặt mua làm quà tặng, quà biếu cũng khá nhiều.

"Không ít người ăn chay cũng mua về để làm thực phẩm hàng ngày. Ngoài ra, có thể làm đồ tráng miệng hoặc chế biến các món nước uống giải khát tùy thích", một nhân viên cho hay. Cũng theo các địa chỉ bán hàng, hầu như sản phẩm không được bày bán tại các cửa hàng, siêu thị, chủ yếu chỉ bán qua kênh trực tuyến do đó lượng hàng không nhiều.

BlogCayCanh.vn - Theo Vnexpress.net

Bình luận

You will need to sign into your Amazon Prime Account during the activation phase. It is essential to have an Amazon Prime Account created. This account is only activated by a free login. amazon.com/us/code www.amazon.com/mytv www.amazon.com/mytv login amazon.com/code amazon.com/code amazon.com/us/code amazon.com/mytv
amazon.com/us/code - Thứ 7, ngày 31/07/2021 05:35:57
Amazon Prime video allows clients to download videos in three different formats, such as SD, HD, or 4k Ultra HD. Clients can then download the video according to their preference. amazon.com/code
amazon.com/code - Thứ 5, ngày 29/07/2021 06:43:41
Skype Login application considered for video calling across the globe. Be it with friends or family or with your colleagues, This application makes it possible to connect and do video chat or conferencing, wherever you are. Cox webmail Login | canon.com/ijsetup | cannon/ijsetup
Skype Login - Thứ 5, ngày 29/07/2021 06:43:07
Go through ij.start.canon/ts3122 and download the latest full driver & software package for PIXMA TS3122. This model supports Laptop, PC, and mobile printing, including windows and mac both operating systems ..ij.start canon | ij.start.canon | Mcafe.com/activate | Microsoft365.com/setup
Tom Cook - Thứ 5, ngày 29/07/2021 06:42:35
To activate Trend micro, make sure you already have an activation code that you’ll probably enter on the www.trendmicro.com/activate .Canon Pixma TS3322 comes with a replaceable 2-Cartridge FINE Hybrid Ink System, including an uplifted version with Wireless Connect in use, a Paper Tray on the rear side that enables reloading plain and photo paper effortlessly fast. ij.start.cannon/ts3322
Allen wade - Thứ 5, ngày 29/07/2021 06:21:21
Wonderful article. It's very useful. As a home tuition service provider, I really appreciate your post. Thanks for sharing this with us. I find a very good website for the Singapore Tutors, You can visit this site.
Education - Thứ 5, ngày 29/07/2021 05:22:09
The Canon printer that can be downloaded via canon.com/ijsetup page is the best wireless printer that you can connect to your device and print data smoothly. Ij.start canon CD is not the well-suited technique to use ij.start.canon installation for longer. One can canon.com/ijsetup/mg2522 install from another origin if your device is having issues in the online installation or any other.
canon.com/ijsetup - Thứ 4, ngày 28/07/2021 09:47:42
Get Microsoft 365 setup by visiting microsoft365.com/setup. Sign in to Microsoft account, enter the product key and get apps quickly. Download & use Microsoft365 setup wizard using microsoft365.com/setup site, follow instructions and install apps.Go to www.microsoft365/setup to get all the MS office 365 apps on your devices like Windows, Mac, and smartphones.
microsoft365.com/setup - Thứ 4, ngày 28/07/2021 09:46:52
Many students think that assignment help tools are not worth their time and trust. However, it is not like that. You just have to find the right tool and there will be no looking back. A good tool can actually do wonders to your study schedule. Assignment help online assignment help do my assignment take my online class take my online class for me programming assignment help
Jack - Thứ 4, ngày 28/07/2021 08:21:21
My Assignment Help Now is a valuable source of getting experts’ help for academic papers. Connecting with the well-qualified professionals helps you to score top grades. Students who have no ideas about how to start their papers, they can search for our superior assignment help service to compose their documents.
Jenifer - Thứ 4, ngày 28/07/2021 08:20:13
Microsoft 365 plans for personal and home provides robust Office desktop apps including Word, PowerPoint, Excel, Outlook, and OneNote. microsoft365.com/setup | allows you to download and activate the Microsoft Office setup. Go through the canon.com/ijsetup | canon.com/ijsetup | solutions.brother.com/windows | www.office.com/setup and follow the on-screen instructions webpage,e, click Set Up and start the Canon ij printer setup process.
ethan - Thứ 4, ngày 28/07/2021 04:35:36
Camps Intuit is the portal that provides you the QuickBooks business accounting and management software available. camps.intuit.com | camps.intuit.com | http://ij.start.canon | www.trendmicro.com/activate
amelia stone - Thứ 3, ngày 27/07/2021 07:16:08
Cox Email Login is an online login portal that the company provides to its customers enabling them to operate 10 email accounts each capable of 2 GB storage. cox webmail login | ij.start canon | www.office.com/setup and follow the on-screen instructions
amelia stone - Thứ 3, ngày 27/07/2021 07:15:45
Buy vidalista professional Online, is an FDA-approved medicine used to treat impotence problems in guys. It’s the only medication proven to treat ED issues for as long as 36 hours. Vidalista Specialist is manufactured by Centurion Lab in India. vidalista professional
vidalista professional - Thứ 3, ngày 27/07/2021 05:27:27
super vidalista is an FDA-approved drug used to treat impotence problems in males. It’s the only drug verified to deal with ED issues for as long as 36 hours. Super Vidalista 80mg manufactured by Centurion Laboratory in super vidalista
super vidalista - Thứ 3, ngày 27/07/2021 05:26:53
vidalista black is the fast-selling erectile dysfunction medicine in 2020. Everyone who cannot afford to dismiss ED as a very simple issue should buy vidalista black and experience a permanent solution to their problems. If you have not yet bought this magic pill, you have the opportunity to take a two-minute appointment with our online doctor and get it prescribed. vidalista black
vidalista black - Thứ 3, ngày 27/07/2021 05:26:19
vidalista 80 is the fast-selling erectile dysfunction medicine in 2020. Everyone who cannot afford to dismiss ED as a very simple issue should buyvidalista 80 and experience a permanent solution to their problems. If you have not yet bought this magic pill, you have the opportunity to take a two-minute appointment with our online doctor and get it prescribed. vidalista 80
vidalista 80 - Thứ 3, ngày 27/07/2021 05:25:28
Buy vidalista 60 Online, is an FDA-approved medicine utilized to treat impotence troubles in men. It’s the only medicine proven to treat ED concerns for as long as36. vidalista 60
vidalista 60 - Thứ 3, ngày 27/07/2021 05:24:54
Generic vidalista 40 is the best solution for erectile dysfunction in men. Are you searching for the best solution for impotency? Search nowhere else. Buy Vidalista 40 mg, and use to enjoy intense sex whenever you are sexually stimulated. ED is a common sexual problem and millions of men have started to buy vidalista 40 online and have realized the difference it can bring into their sex life. ED is not very serious, as there are several effective treatment options available for it, including Vidalista in many dosages. vidalista 40
vidalista 40 - Thứ 3, ngày 27/07/2021 05:24:18
vidalista 20 is the fast-selling erectile dysfunction medicine in 2020. Everyone who cannot afford to dismiss ED as a very simple issue should bvidalista 20 and experience a permanent solution to their problems. If you have not yet bought this magic pill, you have the opportunity to take a two-minute appointment with our online doctor and get it prescribed. vidalista 20
vidalista 20 - Thứ 3, ngày 27/07/2021 05:23:39
Get vidalista 10 tablet Online, is an FDA-approved drug utilized to deal with impotence troubles in men. It’s the only medicine confirmed to deal with ED concerns for as long as 36 hours. Vidalista 10 mg is manufactured by Centurion Lab in India. vidalista 10
vidalista 10 - Thứ 3, ngày 27/07/2021 05:22:39
I have thought so many times of entering the blogging world as I love reading them. I think I finally have the courage to give it a try. Thank you so much for all of the ideas! Human Resources Services
RidaAli - Thứ 2, ngày 26/07/2021 22:07:34
You can now generate the Prime Video verification code for your Roku TV by following the instructions in this write-up. You can also register your device viawww.amazon.com/mytv.The steps in the blog's procedures are simple. If you have any questions, please contact Amazon customer service. amazon.com/us/code paypal login www.amazon.com/mytv www.amazon.com/mytv login amazon.com/code www.amazon.com/code
amazon.com/us/code - Thứ 2, ngày 26/07/2021 12:15:09
Thanks for sharing excellent information. Your site is so cool. I'm impressed by the details that you’ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. HR consultants Pakistan
RidaAli - Thứ 6, ngày 23/07/2021 18:17:13
Are you struggling with those English report writing? Find English report writing service difficult? Do not worry we have got your back in every field and subject.We will provide you the best do my math homework English is a subject you cannot deny or run away from till your lifetime. If you have a strong desire to pursue a good and high degree in it then you should command this. https://www.makemyassignments.co.uk/make-my-math-homework.html
acooper - Thứ 4, ngày 21/07/2021 05:56:02
Our online assignment writing help is available around the world and offers fully online and offline transparency and communication, so you know you trust the right place. We give you the best assignment help online, from fresher’s to senior-year students. We are committed to make your life easier and allow you to breathe in your home.
jdanial - Thứ 4, ngày 21/07/2021 03:16:06
tadacip 20 Online, Tadacip 20 Mg Is A FDA-Approved Drug Made Use Of To Deal With Erectile Dysfunction Issues In Guy. It’s The Only Medication Proven To Treat ED Issues For As Long As 36 Hrs. tadacip 20 Manufactured By Cipla Pharma In India. tadacip 20
tadacip 20 - Thứ 3, ngày 20/07/2021 04:47:39
cenfroce Professional comes from a team of remedies called PDE5 preventions. In order to understand exactly how the medication functions, it is necessary to recognize the physiological system of erection. After the sexual arousal, nitrogen oxide is released in the corpus spacious body of the penis. cenfroce Professional After releasing Nitrogen oxide actives the enzyme called guanylate cyclase resulting in the synthesis of cyclic GMP or cGMP. Cyclic GMP communicates with the smooth muscles of the spacious body triggering them to loosen up. Consequently, more blood flows to the penis and the erection is achieved. cenfroce Professional
cenforce professional - Thứ 3, ngày 20/07/2021 04:47:01
cenforce fm has an active ingredient Sildenafil which is an FDA-approved drug utilized to treat impotence troubles in men. After being presented in 1998, It’s come to be one of the most popular treatments for impotence issues. cenforce fm It is a fast-acting medication that can last as much as four hours. It works well for males at any kind of age, despite the length of time the patient has been having concerns obtaining as well as maintaining an erection. cenforce fm
cenforce fm - Thứ 3, ngày 20/07/2021 04:46:30
cenfroce d comes from a team of medicaments called PDE5 preventions. In order to recognize precisely just how the medicine functions, it is required to recognize the physiological system of erection. cenfroce d
cenforce d - Thứ 3, ngày 20/07/2021 04:46:07
*
*
*Kích chuột vào hình bên cạnh để lấy mã kiểm tra ( Kích chuột vào hình để lấy mã kiểm tra )

Bình luận trên facebook

Xem: Hỏi đáp, đố vui, truyện cười - ngụ ngôn
Hòn non bộ
Hòn non bộ mini - mẫu tham khảo 43

Hòn non bộ mini - mẫu tham khảo 43

Hòn non bộ mini - mẫu tham khảo 43 0 VNĐ
Hòn non bộ mini - mẫu tham khảo 42

Hòn non bộ mini - mẫu tham khảo 42

Hòn non bộ mini - mẫu tham khảo 42 0 VNĐ
Hòn non bộ mini - mẫu tham khảo 41

Hòn non bộ mini - mẫu tham khảo 41

Hòn non bộ mini - mẫu tham khảo 41 0 VNĐ
Google Facebook
Xem: Hỏi đáp, đố vui, truyện cười - ngụ ngôn
scroll top